Ahmet Hoşsöyler

1952 - ...

Ahmet HoşsöylerPaderborn Üniversitesi Oyunculuk ve Film Yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra iki yıl Bawaria Stüdyoları’nda reji yardımcısı olarak çalışan Ahmet Hoşsöyler, 1983 yılında Türkiye’ye dönüp, Kültür Bakanlığı adına Türk Saray Yemekleri belgeseliyle yönetmenliğe başladı.

İstanbul TV, TGRT, gibi muhtelif kurumlarda yönetmen olarak çalıştı.

Alman ARD dahil, yurt dışı Tv ler için çeşitli programlar üretti.

175 bölüm yayınlanan KÜÇÜK BESLEME isimli Tv dizisi ile 200 bölüm yayınlanan ÜVEY BABA isimli dizilerin yönetmenliğini yaptı.

Ortaklar

Her Yer Karanlık

Atmaca

Çılgın Aşıklar

Kurye

Kab bin Züheyr

Dönüş Yemini

Kiralık Anne

Acılar ve Arzular

İsimli sinema filmlerinin senaryolarını yazarak, yönetmenliğini yaptı.

- - - - - - - -

Farklı bir kaynaktan derlenen biyografisi:

Paderborn Üniversitesi 'Cinema&TV Abt.Regie' bölümünden mezun olduktan sonra iki yıl Bawaria Stüdyoları'nda reji yardımcısı olarak çalıştı.

1983 yılında Türkiye'ye dönüp, Kültür Bakanlığı adına 'Türk Saray Yemekleri' belgeseliyle yönetmenliğe başladı.

İstanbul TV, TGRT, gibi muhtelif kurumlarda yönetmen olarak çalıştı. Alman ARD dahil, yurt dışı Tv ler için çeşitli programlar üretti.

175 bölüm Star TV de yayınlanan 'KÜÇÜK BESLEME' ile

204 bölüm yine Star TV de yayınlanan ' ÜVEY BABA'

Ve yine Star TV için 64 bölüm 'Cüneyt Arkın'la SIRLARA YOLCULUK' (Cüneyt Arkın'la Yaşanmış Öyküler)

Kanal 1 de 65 bölüm yayınlanan 'YALNIZ KALPLER' gibi dizilerin yönetmenliğini yaptı.

Senaryolarını da yazarak yönettiği bazı sinema filmleri:

Ortaklar

Her Yer Karanlık

Atmaca

Çılgın Aşıklar

Kurye

Dönüş Yemini

Kiralık Anne

Acılar ve Arzular