Ali Kemal İskender

1940 - 2007

Ali Kemal İskenderAli Kemal İskender 1940 yılında İstanbul'da doğdu. Gerçek adı; Ali Kemal Asıliskender'dir. Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Türk tiyatro ve sinemasının emektar oyuncusu, "Karga Kemal" takma adıyla bilinirdi. Bir çok sinema ve dizi filmde rol aldı. Karadenizli "laz" tiplemeleriyle tanınan sanatçı, pankreas kanseri nedeniyle öldü.

Filmografisi

İnadım İnat - 2005

Oğlum İçin - 2003

Bizim Aile - 2001

Dedelerimi Evlendirirken - 2000

Şaşıfelek Çıkmazı - 2000

Uzun Gece - 1993

Kurdoğlu - 1991

Çizme - 1991

Devlerin Ölümü - 1990

Silah Arkadaşları - 1986

Yıkılmayan Adam - 1977