Asuman Dabak

1970 - ...

Asuman Dabak1 Nisan 1970 yılında Akhisar`da dünyaya geldi. Sanat hayatına Bahçelievler Belediye Tiyatrosunda başlayan Asuman Dabak, seslendirme üzerine çalışmalar yaptı. Turizm ve otelcilik okuyan, ancak oyunculuk eğitimi almamış olan sanatçı, buna rağmen, iyi gözlemcilik ve yorumculuk yeteneğiyle tiyatrodan sonra kamera karşısına da geçerek, sinema ve dizi filmlerde rol aldı. Tatlı Hayat dizisindeki "Menekşe" rolü ile ilgi topladı. Özel bir televizyon kanalında sunuculuk yaptı. Asuman Dabak Tiyatrosu'nu kuran sanatçı, hazır cevap oluşuyla tanınıyor.



Rol aldığı bazı oyunlar

Aya Maya Kumpanya

Kaç Baba Kaç

Şen Şakrak Kabare

Annem 40 Yaşında Babaannem 20

Şaşkın Aşıklar

Çık Çıkabilirsen İşin İşinden

Boing Boing

Filmografisi

Süper Babaanne - 2008

Cumhur Cemaat - 2007

Adem'in Trenleri - 2007

Ayda - 2007

Üç Tatlı Cadı - 2007

Tövbe - 2006

Bir İhtimal Daha Var - 2006

Erkek Tarafı - 2005

Şans Kapıyı Kırınca - 2004

Dayı - 2004

Hürrem Sultan - 2003

Tatlı Hayat- 2001

Baykuşların Saltanatı - 2000

Hayat Bağları - 1999

Örümcek - 1998

Kara Melek - 1996

Böyle mi Olacaktı?

Tatlı Kaçıklar

Gurbetçiler