Ayhan Kavas

1956 - ...

Ayhan Kavas1956 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu olan sanatçı, Kent Oyuncuları ve Dormen Tiyatrosu'nda çalıştı. Şehir Tiyatroları kadrosunda da bulunan Kavas, birçok dizi, reklam filmlerinde ve ve tiyatro eserinde rol aldı. "Kırlangıç Fırtınası" ile sinemaya başladı.

Rol aldığı bazı oyunlar

Hamlet

Medea

Aşk-ı Memnu

Martı

Harold ve Maude

Cyrano de Bergerac

Babalar ve Oğullar

Beş Yol

Bay Hiç

Sonsuzluk Kitabevi

Bir Ata Krallığım

Filmografisi

Sessiz Gemiler - 2007

Kabuslar Evi: Bir Kış Masalı - 2006

Sahte Prenses - 2006

Şifre - 2005

Miras - 2005

Cumbadan Rumbaya - 2005

Yıldızların Altında - 2002

Kuzenlerim - 2002

Vay Anam Vay - 2001

Dolap Beygiri - 2000

Hiç Yoktan Aşk - 2000

Günaydın İstanbul Kardeş - 1999

Çatısız Kadınlar - 1999

Şaşıfelek Çıkmazı - 1996-1998

Uğurlugiller- 1988

Kırlangıç Fırtınası - 1985