Deniz Türkali

1944 - ...

Deniz Türkali1944 yılında İstanbul'da doğdu.

Yazar Vedat Türkali'nin kızı, yönetmen ve senarist Barış Pirhasan'ın ablası, yönetmen Atıf Yılmaz'ın eşi, şarkıcı Zeynep Casalini'nin annesi olan sanatçı, çeşitli film ve dizilerde rol almakta, resitaller düzenlemektedir.

Politikanın sol kanadında yer alarak çeşitli etkinliklere katılan Türkali, bir dönem Yasemin Alkaya'nın sahibi olduğu "5. Kat" adlı restoranın, daha sonra "Leyla" adlı bir Cafènin işletmesini yapmıştır. Deniz Türkali, sinema alanında da iki filmin yapımcılığını üstlenmiştir.



Filmografisi

Kabuslar Evi: Onlara Dokunmak - 2006

Düşler ve Gerçekler - 2005

Damatlık Şapka - 2004

Çemberimde Gül Oya - 2004

Peki Olur Şekerim - 2003

Hürrem Sultan - 2003

Her Şey Aşk İçin - 2002

Ayışığı Sonatı - 2000

Eylül Fırtınası - 1999

Tatlı Betüş - 1993

Gece, Melek Ve Bizim Çocuklar - 1993

Düş Gezginleri - 1992

Deniz Gurbetçileri - 1991

Safiyedir Kızın Adı - 1991

Arkadaşım Şeytan - 1988

Dul Bir Kadın - 1985

Seni Kalbime Gömdüm - 1982

Adak - 1979

Güllüşah İle İbo - 1977



Senaryoları

Mine - 1982

Minik Serçe - 1978