Fadik Sevin Atasoy

1975 - ...

Fadik Sevin Atasoy1 Ekim 1975 yılında Ankara'da doğdu. Adını babası Sönmez Atasoy'un yazdığı Fadik Kız adlı oyundan alan sanatçı, henüz dört yaşındayken Selçuk Tiyatro Festivali'nde "Teneke" adlı oyunda rol aldı. İlköğrenime başlayana kadar, ailesiyle birlikte turnelerde ve sahne arkasında yetişti. Önce İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümünde eğitim almaya başladıysa da, daha sonra Bilkent Üniversitesi Tiyatro bölümü sınavlarında birinci olarak burs kazanıp, bu okuldan mezun oldu. Babası gibi annesi Emel Göksu'da sanatçı olan Atasoy, Devlet Tiyatroları'na girdi. İngiltere, Fransa, Rusya ve Bulgaristan'da tiyatro üzerine eğitim aldı ve araştırmalar yaptı. Bulgaristan Devlet Tiyatrosu'nda Carmen'i oynadı ve yine orada Kıracali Türk Tiyatrosu'nu kurdu ve tiyatro yönetmenliği yaptı.

Trt'de çocuk programları da sunan Fadik Sevin Atasoy, dört yabancı dil biliyor. Oyun Atölyesi'nde Haluk Bilginer'le birlikte Moliere'in "Cimri" adlı oyununda da rol alan sanatçı, kamera karşısına geçerek, sinema ve dizi filmlerde de oynadı.

Ödülleri

42. Antalya Film Şenliği - 2005, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, O Şimdi Mahkum

Filmografisi

Geçerken Uğradım - 2007

Ayrılık - 2007

Beyaz Melek - 2007

Dudaktan Kalbe - 2007

Zeynep'in Sekiz Günü - 2007

Sev Kardeşim - 2006

Döngel Karhanesi - 2005

O Şimdi Mahkum - 2005

Kısmet - 2004

Ah Be İstanbul - 2004

Serseri Aşıklar - 2003

Bizim Evin Halleri - 2000