Jeyan Mahfi Ayral

1928 - ...

Jeyan Mahfi Ayral6 Ağustos 1928 yılında İstanbul'da doğdu. Henüz okula başlamadan Muhsin Ertuğrul tarafından "Peer Gynt" adlı oyunda çocuk rolünde oynatıldı. Necdet Mahfi Ayral'ın kızı olan sanatçı; çocuk yaşlardan itibaren yabancı filmlerin seslendirilmesinde çalıştı. 100'e yakın tiyatro oyununda görev yaptı. Sinema ve dizi filmlerde rol aldı. Bir çok filmde Türkan Şoray'ı seslendirmiştir.

Filmografi

Hayat Apartmanı - 2007

Yaprak Dökümü - 2007

Yadigar - 2004

Sahra - 2004

Ekmek Teknesi- 2002

Tatlı Hayat - 2001

Dadı - 2000

Gurbetçiler - 1996

Şehnaz Tango- 1996

Bozkurt Obası - 1954

Beklenen Şarkı - 1953

Uçuruma Doğru - 1949

Efsuncu Baba - 1949

Gençlik Günahı - 1947

Seven Ne Yapmaz - 1947

Allahın Cenneti - 1939