Nurseli İdiz

1960 - ...

Nurseli İdiz6 Ekim 1960 yılında İstanbul'da doğdu.

Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü ve Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümü mezunu olan sanatçı, 1981'de AST'ta çalışarak sanat hayatına başladı. Ankara ve İstanbul Devlet Tiyatroları'nda ve İstanbul Şehir Tiyatroları'nda görev yaptı. Halen Tiyatro İstanbul kadrosunda olup, sinema ve dizi filmlerde rol alıyor.



Ödülleri

7. Ankara Film Festivali, 1995, En İyi Kadın Oyuncu Çözülmeler

7.Sadri Alışık Ödülleri, 2002, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Şarkıcı

16. Siyad Türk Sineması Ödülleri, 1994, En İyi Kadın Oyuncu Çözülmeler



Filmografisi

Can - 2006

Ahududu - 2005

Bir Varmış Bir Yokmuş - 2005

O Şimdi Mahkum - 2005

Şöhret - 2005

Şeytan Sofrası - 2004

Bir Yıldız Tutuldu - 2003

Serseri Aşıklar - 2003

Muhteris Ruhlar - 2002

Mumya Firarda - 2002

Baldız Geliyorum Demez - 2002

Kınalı Kar - 2002

90-60-90 - 2001

Cinlerle Periler - 2001

Dünya Varmış - 2001

Benim İçin Ağlama - 2001

Şarkıcı - 2000

Borsa - 2000

Baykuşların Saltanatı - 2000

Beyaz Yalanlar - 2000

Delikanlı - 2000

Asansör - 1999

Salkım Hanımın Taneleri - 1999

Rüzgar Gülü - 1999

Kahpe Bizans - 1999

Mercan Kolye - 1998

Böcek - 1995

Çözülmeler - 1994

Kız Kulesi Aşıkları / Hera ile Leandros - 1993

Karartma Geceleri - 1990

Geçmiş Bahar Mimozaları - 1989

Gece Yolculuğu - 1987