Olgun Şimşek

1971 - ...

Olgun Şimşek1971 yılında Bursa'da doğdu.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, oyunculuk ana sanat bölümü mezunu olan sanatçı, 1993 yılında sanat hayatına başladı.

Tv'de şov programlarında çıkan Şimşek, Bir Demet Tiyatro'daki Kudret tiplemesiyle, geniş kitlelerce tanındı. Bir dönem Şebnem Sönmez'le evlilik yapan sanatçı, Yazı Tura filmiyle bir çok ödül kazanmıştır.



Ödülleri

12. Adana Altın Koza Film Şenliği - 2005, En İyi Erkek Oyuncu, Yazı Tura

11. Ankara Film Festivali - 1999, Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu, Karışık Pizza

11. Ankara Film Festivali - 1999, En İyi Erkek Oyuncu, Yazı Tura

41. Antalya Film Şenliği - 2004, En İyi Erkek Oyuncu, Yazı Tura

24. İstanbul Film Festivali - 2005, En İyi Erkek Oyuncu, Yazı Tura

26. Siyad Türk Sineması Ödülleri - 2004, En İyi Erkek Oyuncu Yazı Tura



Filmografisi

Beyaz Gelincik - 2005

Kapıları Açmak - 2005

Yazı Tura - 2003

Alacakaranlık - 2003

Beşik Kertmesi - 2002

Yeşil Işık - 2001

Yedi Numara - 2000

Karışık Pizza - 1998

Dış Kapının Mandalları - 1998

Bir Demet Tiyatro - 1997

Sihirli Ceket - 1996

Yer Çekimli Aşklar - 1995

Aziz Ahmet - 1994

Gülşen Abi - 1994

Tersine Dünya - 1993