Rasim Öztekin

1959 - ...

Rasim Öztekin1959 yılında İstanbul'da doğdu.

İstanbul Galatasaray Lisesi'nin ardından İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'ndan mezun olan sanatçı, sahne yaşamında ilk deneyimlerini İstanbul Akademik Sanatçılar Topluluğu, ve Kadıköy Halk Eğitim ve Nöbetçi Tiyatro' da amatör çalışmalarla edindi. Ferhan Şensoy'un Ortaoyuncular topluluğunda profesyonel tiyatro sanatçılığına başladı.

1992 - 1995 yılları arasında televizyonlarda şov programları yaptı. 1994 yılında Gani Müjde ve Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı '2071' de Türkiye' adlı müzikali sahneye koyup oynadı. Tiyatronun yanısıra, sinema ve dizi filmlerde de rol alan Öztekin, TRT'ye program metin yazarlığı ve bir dönem Akşam gazetesinde köşe yazarlığı yaptığı gibi, kendi web sayfasında çeşitli konularda yazılar yazmaktadır.



Ödülleri

1988, Altan Erbulak, En İyi Oyuncu

1995, İsmail Dümbüllü, Yılın En Başarılı Oyuncusu

2003, Afife Tiyatro Ödülleri, Komedi ve müzikal dalında En iyi yardımcı Erkek Oyuncu



Filmografisi



Güzel Günler - 2007

Suç Dosyası - 2007

Kabadayı - 2007

Kapılara Dikkat - 2006

Pertev Bey'in Üç Kızı - 2006

Balıketi - 2006

Acemi Cadı - 2006

Dolunay - 2005

Hırsız Polis - 2005

Aktör Eskisi - 2004

Şans Kapıyı Kırınca - 2004

Pardon - 2004

G.O.R.A - 2003

Ev Hali - 2002

Yeni Hayat - Şan 2001

Kızım Osman - 1998

Başka İstanbul Yok - 1996

Bay E - 1995

Boşgezen ve Kalfası - 1995

Türk Tutkusu - 1994

Tersine Dünya - 1993

Kurt Kanunu - 1991

Varsayalım İsmail - 1991

Arabesk- 1988

72. Koğuş - 1987

Bir Günlük Aşk - 1986