Ryan Gosling

1980 - ...

Ryan Gosling12 Kasım 1980 yılında Kanada'da doğdu.

Akademi ödülüne aday gösterilmiş Kanadalı oyuncu. The Notebook, Half Nelson ve Fracture filmlerindeki rolleri ile bilinir.

2002 yılında The Believer filmi ile Independent Spirit Ödülleri'ne aday gösterilmiş, 2007 yılında ödülü Half Nelson filmi ile kazanmıştır. Half Nelson filmi ile Stockholm Film Festivali ve Las Palmas Film Festivali'nde En İyi Aktör ödülü kazanmıştır.

2007'de Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'ne katılması için akademiden davet aldı.



Filmografi

1995 Goosebumps Greg Banks

1997 Breaker High Sean Hanlon

1998 Young Hercules Hercules

2000 Remember the Titans Alan Bosley

2001 The Believer Danny Balint

2002 The Slaughter Rule Roy Chutney

2002 Murder by Numbers Richard Haywood

2003 The United States of Leland Leland P. Fitzgerald

2004 The Notebook Noah Calhoun

2005 Stay Henry Letham

2006 Half Nelson Dan Dunne

2007 Lars and the Real Girl Lars

2007 Fracture Willy Beachum