Salih Kalyon

1946 - ...

Salih Kalyon1946 yılında Ağrı'da doğdu. Bizimkiler dizisindeki Sedat ve Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü oyunundaki Gülseren'in babası karakterleriyle tanınır.

Ortaöğrenim mezunu olan sanatçı, Dostlar Tiyatrosu, BKM Oyuncuları gibi topluluklarda, sinema filmlerinde ve dizilerde oynamaktadır. Ayrıca, Tolga Çevik'le Komedi Dükkanı adlı eğlence programı yapmaktadır.

Tiyatro yapmaya 1964 yılında başlamış, kariyerinin başında 20 yıl kadar Çocuk Tiyatrosu oyunları yazmış yönetmiş ve oynamıştır. Türk Tiyatrosunun mütevazi duayenlerindendir.

Filmografisi

Çinliler Geliyor - 2006

Fırtına - 2006

Sen misin Değil misin? - 2005

İlk Göz Ağrısı - 2005

Organize İşler - 2005

Sevinçli Haller - 2004

Azize - 2004

Hayat A.Ş. - 2003

Vizontele Tuuba - 2003

Ölümsüz Aşk - 2003

Gönderilmemiş Mektuplar - 2002

Koltuk Sevdası - 2001

Güneş Yanıkları - 2000

Vizontele - 2000

Bir Demet Tiyatro - 1997

Oğlum Adam Olacak - 1995

Yazlıkçılar - 1993

Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri - 1992

Uzlaşma - 1991

Menekşe Koyu - 1991

Gizli Yüz 1990

Bizimkiler - 1989

Belene - 1987

Bir Muharririn Ölümü - 1987

Merdoğlu Ömer Bey - 1986

Bir Avuç Cennet - 1985

Çıplak Vatandaş - 1985

Bay Alkolü Takdimimdir - 1981

Talihli Amele - 1980

Güneşli Bataklık - 1977