Sezgi Mengi

1985 - ...

Sezgi Mengi1985 yılında İstanbul'da doğdu. Nişantaşı Işık Lisesi ve Pera Güzel Sanatlar Lisesinden sonra Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Bölümü'ne devam etti.

Mengi'nin ilk tiyatro deneyimi Işık Lisesi Tiyatro koluna girmesiyle başladı. Daha sonra Pera Güzel Sanatlar Lisesine Geçti ve mezun olduktan sonra Şahika Tekand'ın Studio Oyuncuları tiyatrosunda oyunculuk egitimini tamamladı.

Mesude Eraslan'ın keşfi ile ilk televizyon denemesi olan Şarkılar Seni Söyler'de Deniz Akkaya ve Kerem Alışık ile oynadı. Daha sonra İki Genç Kız filminde Erim Karakterini canlandırdı. Çinliler Geliyor filminde Bedri karakterini oynadı. Avrupa Yakası dizisinde Fatoş'un oğlu Alican karakteri için konuk oyuncu olarak rol aldı. Sınıf adlı dizide Kaya karakterini canlandırmaktadır.

Filmografi

2008 Sınıf rol adı: Kaya

2007 Fikrimin İnce Gülü rol adı: Özgür Demir

2006 29-30 rol adı: Ata

2006 Çinliler Geliyor rol adı: Bedri

2006 Ahh İstanbul rol adı: Tahir

2005 Seni Çok Özledim rol adı: Bulut Ertunç

2004 Avrupa Yakası rol adı: Alican - Konuk Oyuncu

2004 İki Genç Kız rol adı: Erim

2004 Kırlangıç (tv filmi)

2003 Hürrem Sultan rol adı: Şehzade Mehmet

2003 Şarkılar Seni Söyler rol adı: Ferhat