Süeda Çil

1969 - ...

Süeda Çil1969'da Ankara'da doğdu. Tiyatro Eğitimini M.S.Ü. Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümü'nde tamamladı.

1990 yılında Şehir Tiyatrosu ailesi'ne katıldı.

Pek çok oyunda rol almanın yanı sıra Başar Sabuncu, Orhan Alkaya, Şükrü Türen, Neş'e Erçetin'in asitsanlığını yaptı.

İlk sinema filmi olan "Sokaktaki Adam"la Ankara Film Festivali "Umut veren en iyi kadın oyuncu ve İzmir Film Festivali onur ödülü kazandı.

Rol aldığı bazı oyunlar

Palto (Yön: Başar Sabuncu)

Kanlı Düğün (Yön: Başar Sabuncu)

Fermanlı Deli Hazretleri (Yön: Engin Uludağ)

Önce İnsan (Yön: Şükrü Türen)

Halay (Yön: Erol Keskin)

Bir Gece Masalı (Yön: Neşe Erçetin)

Barışa Şans Verin (Yön: Can Doğan)

Filmografisi

Hepsi 1 - 2007

Fikrimin İnce Gülü - 2007

Doktorlar - 2006

Patroniçe - 2004

Sihirli Annem - 2003

Gönlümdeki Köşk Olmasa - 2002

Karşılaşma - 2002

Melekler Evi - 2000

Halk Çocuğu - 2000

Dadı - 2000

Üzgünüm Leyla - 2000

Yılan Hikayesi - 1999

Sokaktaki Adam - 1995

Çiçek Taksi - 1995

Kaygısızlar - 1994

Bizim Mahalle - 1993