Yadigar Ejder

1947 - 1942

Yadigar EjderYadigar Ejder Gerçek adı Yadigar Kuzu, 5 Ekim 1947 Tarihinde doğdu. "Türk sinemasının dev adamı" olarak bilinen sanatçı, 100'ün üzerinde filmde yardımcı oyuncu olarak rol almıştır. 14 Ocak 1992 tarihinde, ev kirasını ödeyemediği için evinden çıkartılmış, geceyi geçirmek için gittiği Taksim parkında, bir bankın üzerinde donarak hayata veda etmiştir.

Filmografisi

Dalgacılar 1992

Ula Ula Niyazi 1991

Canımdan Can İste 1989

Tecelli 1989

Sen Benimsin 1988

Vahşiler 1987

Otobüs Yolcuları / İhsaniye - Karasu 1987

Bela 1986

Tarzan Rıfkı 1986

Balta 1986

Kıratlı Süleyman 1986

Ninja Gece Savaşçısı 1986

Size Selam Getirmişem 1986

Tokatçılar 1986

İnfilak 1986

Beyoğlu'nun Arka Sokakları 1986

Kanun Adamı 1985

Gariban Beşler 1985

Şaban Pabucu Yarım (Salimin adamı) 1985

Gırgıriyede Büyük Seçim 1984

Belalı Fedailer 1984

Sevdalı 1984

Zalim Dünya 1984

Kılıbık 1983

Gırgıriyede Cümbüş Var 1983

Toprağın Kanı 1983

Baş Belası 1982

Dünyayı Kurtaran Adam (Yaratık) 1982

Doktor Civanım (Gaffur) 1982

Yor 1982

Üç Kağıtçı (Hamza) 1981

Devlet Kuşu 1980

Gerzek Şaban 1980

Sarışın Tehlike (Emile) 1980

Umudumuz Şaban (Ayı Necmo) 1979

Şark Bülbülü (Mazlum) 1979

Süpermen Dönüyor 1979

İki Cambaz 1979

Benim Yaşantım 1979

Püsküllü Bela / Dilberim Kıyma Bana 1979

İnsan Sevince (Mahkum) 1979

Korkusuz Korkak (Tetikçi) 1979

Kara Murat Devler Savaşıyor 1978

Çarli'nin Kelekleri 1978

Balkona Etti / Haydar 1978

Avanak Apti (Urfalı Apti) 1978

Taşı Toprağı Altın Şehir 1978

Bazıları Cacık Sever 1977

Yıkılmayan Adam 1977

Ben Bir Garip Keloğlanım 1976

Su Perisi Elması 1976

Sahte Kabadayı 1976

Nereye Bakıyor Bu Adamlar (Cellat) 1976

Almanyalı Yarim 1974

Zambaklar Açarken 1973

Eşrefpaşalı 1966